Macaroni and Cheese
Για 4 άτομα
250 γρ μικρά ζυμαρικά (πχ. από τη σειρά Piccolini της Barilla)
500 ml γάλα
3 κσ αλεύρι
3 κσ βούτυρο (40 γρ)
300 γρ cheddar
30 γρ παρμεζάνα
1 κσ μουστάρδα
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατευουμε με το σύρμα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα. Όταν η μπεσαμέλ μας γίνει σχετικά πηχτή προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε λίγο στην άκρη για να βάλουμε από πάνω) κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Το ψήνουμε περίπου 30 λεπτά σε μέτριο φούρνο, μέχρι να κάνει κρούστα. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να 'σταθεί' 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Για 4 άτομα
250 γρ μικρά ζυμαρικά (πχ. από τη σειρά Piccolini της Barilla)
500 ml γάλα
3 κσ αλεύρι
3 κσ βούτυρο (40 γρ)
300 γρ cheddar
30 γρ παρμεζάνα
1 κσ μουστάρδα
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό al dente. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατευουμε με το σύρμα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τη μουστάρδα. Όταν η μπεσαμέλ μας γίνει σχετικά πηχτή προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε λίγο στην άκρη για να βάλουμε από πάνω) κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Το ψήνουμε περίπου 30 λεπτά σε μέτριο φούρνο, μέχρι να κάνει κρούστα. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να 'σταθεί' 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.