Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς με τον Άρη ολοκληρώθηκε, με τον Νίκο Κωστένογλου να σκέφτεται το 4-3-3 και τη νίκη να αποτελεί τη μοναδική επιλογή για την Ένωση.
Η εβδομάδα μόνο καλή δεν ήταν για την ΑΕΚ με όσα διαδραματίστηκαν από τον αγώνα στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ κι έπειτα. Ήττα εκεί, διαμαρτυρίες στο αεροδρόμιο, παραίτηση της διοίκησης, γυάλισμα παπουτσιών, Δέλλας και Λυμπερόπουλος να διαψεύδουν τον Αδαμίδη on air...

Όλα αυτά είχαν ως συνέπεια να γίνει ακόμη βαρύτερο το κλίμα στις τάξεις της Ένωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν δικαιολογίες σε περίπτωση μη νίκης κόντρα στον Άρη στο ΟΑΚΑ. Η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελεί μονόδρομο για τους Κιτρινόμαυρους, ώστε να παραμείνουν κοντά στην κορυφή και πάνω από όλα να ηρεμήσουν ύστερα από όσα έχουν γίνει.
Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε το Σάββατο χωρίς κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και μετά το τέλος της προπόνησης –στην οποία ο Γεωργέας έκανε ατομικό πρόγραμμα ξανά– ο Κωστένογλου ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή, στην οποία βρίσκονται οι: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Κοντοές, Δέλλας, Κάλα, Μανωλάς, Χέλγκασον, Καράμπελας, Βάργκας, Μάκος, Γκέντσογλου, Ρίκκα, Καφές, Γκερέιρο, Μπερνς, Λεονάρντο, Λαγός, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος.
Εκτό δηλαδή ξανά ο Κωνσταντόπουλος, αν και προπονείται κανονικά...
Ενδεκάδα με 4-3-3
Σε ό,τι αφορά το πώς θα παραταχθεί η ΑΕΚ, με βάση τα όσα έδειξε ο Κωστένογλου τις προηγούμενες μέρες, πιθανότερο σχήμα είναι το 4-3-3. Ο Αραμπατζής στο τέρμα, αριστερό μπακ ο Καράμπελας, δεξιά ο Κοντοές και στόπερ Δέλλας και Κάλα. Στο χώρο του κέντρου ο κόφτης θα είναι ο Μάκος, με τους Βάργκας και Γκέντσογλου μπροστά του. Αριστερό εξτρέμ ο Λεονάρντο, σε αντίστοιχο ρόλο δεξιά ο Σιαλμάς και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.
ΑΕΚ-Άρης
Ανάλυση του αντιπάλου
Ο Νίκος Κωστένογλου και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν σε DVD όλα τα φετινά παιχνίδια του Άρη και ο Έλληνας τεχνικός είπε στους παίκτες του πού θα πρέπει να «χτυπήσουν» και τι θα πρέπει να προσέξουν. Αν αυτά που τους είπε ήταν τα σωστά και αν φυσικά οι παίκτες τα κατανόησαν, θα φανεί στον αγωνιστικό χώρο το απόγευμα της Κυριακής.
Απαισιόδοξες προβλέψεις...
Σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, οι προβλέψεις των ανθρώπων της ΑΕΚ δεν είναι αισιόδοξες. Οι Ενωσίτες δεν έχουν αυτή τη στιγμή κάποιο λόγο για να είναι ενθουσιασμένοι και όσοι ανηφορίσουν ως το Στάδιο την Κυριακή, δεν θα πάνε και με την καλύτερη διάθεση.

Πηγή: gazzetta.gr