Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ηράκλειο: Μία από τις εξυπνότερες πόλεις στον κόσμο

Μια θέση στη λίστα με τις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου εξασφάλισε το Ηράκλειο μετά από αξιολόγηση του από τον Διεθνή Οργανισμό Intelligent Communities Forum, που εδρεύει στην Νέα Υόρκη. Η αξιολόγηση αυτή συνδέεται με την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση προς τους πολίτες.

Για την ακρίβεια το Ηράκλειο είναι μια από τις 4 πόλεις (Βαρκελώνη(Ισπανία), Φρανκφούρτη(Γερμανία) και Ούλου (Φιλανδία)) της Ευρώπης που συμμετέχουν στην λίστα.
«Η διάκριση αποτελεί δικαίωση της συνεχούς προσπάθειας του Δήμου, την οποία θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ακόμη ένταση», τόνισε χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης, προκειμένου με την αποτελεσματική αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ο ίδιος είπε ότι η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, των στελεχών του Δήμου και των συνεργαζομένων φορέων της πόλης θα συνεχιστεί και ευελπιστούμε σε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: patris.gr