Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Σαρκοζί

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κι η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, εν όψει των προγραμματισμένων για τις 22.00 ώρα Ελλάδας συνομιλιών τους στις Βρυξέλλες. Τίποτε δεν διέρρευσε μέχρις ώρας αναφορικά με τοπεριεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στους δύο ηγέτες.


Παρίσι, Βερολίνο έχουν διιστάμενες απόψεις σχετικά με τις προτάσεις επίλυσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, του κινδύνου μεταδοτικότητάς της, της ενίσχυσης των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ (Ευρωπαϊκό Ταμείο χρηματο-πιστωτικής σταθερότητας), αναφέρουν απο τις Βρυξέλλες διπλωματικές πηγές, λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το Παρίσι ευνοεί τη συμμετοχή της ΕΚΤ στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ΕΤΧΣ, την ώρα που το Βερολίνο εμμένει σε «πολλά περισσότερα εχέγγυα, όσον αφορά στην ομαλή λειτουργία και την αξιοπιστία της ΕΚΤ».

«Η γαλλική πρόταση δεν είναι πιά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν κες ντε Γιάγκερ.

Πηγή: fimotro.blogspot.com