Η πιθανή θεραπευτική και καταπραϋντική ιδιότητα του τσαγιού είχε παρατηρηθεί απο αρχαιοτάτων χρόνων ιδιαίτερα από τους λαούς της Ασίας. Η επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια έχει κατ' επανάληψη επιβεβαιώσει τις υποθέσεις σχετικά με τις ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ιδιότητες του τσαγιού.
Το λευκό τσάι αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται από τις διάφορες αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό και καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA.
Τα τελευταία χρόνια πληθώρα επιστημονικών μελετών κατέδειξε τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης λευκού τσαγιού στη συσσώρευση των λιποκυττάρων στο λιπώδη ιστό. Εκχυλίσματα του βοτάνου του λευκού τσαγιού που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις μελέτες φάνηκε να αναστέλλουν την παραγωγή νέων λιποκυττάρων με αποτέλεσμα την κινητοποίηση και τη διάσπαση λιπαρών οξέων από ώριμα λιποκύτταρα...συνέχεια
Το λευκό τσάι αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο τσάι με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών. Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά συστατικά που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται από τις διάφορες αντιδράσεις που πραγματοποιούνται στον οργανισμό και καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA.
Τα τελευταία χρόνια πληθώρα επιστημονικών μελετών κατέδειξε τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης λευκού τσαγιού στη συσσώρευση των λιποκυττάρων στο λιπώδη ιστό. Εκχυλίσματα του βοτάνου του λευκού τσαγιού που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτές τις μελέτες φάνηκε να αναστέλλουν την παραγωγή νέων λιποκυττάρων με αποτέλεσμα την κινητοποίηση και τη διάσπαση λιπαρών οξέων από ώριμα λιποκύτταρα...συνέχεια