Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Φυσάει 10 μποφόρ: μόνο τα... ψάρια κινούνται στις θάλασσες

Aπό το πρωί της Κυριακής μόνο τα πλοία για Αργοσαρωνικό μπορούσαν να ταξιδέψουν. Περίπου στις 15:00, όμως, έδεσαν κι αυτά λόγω των μποφόρ, κάνοντας... παρέα στα ήδη δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Επίσης, δεν γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας, Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης και Βόλου - Σποράδων.
Όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη. Ντύσου καλά, με χοντρά ρούχα και έχε πάντα μαζί σου την ομπρέλα, γιατί το κρύο, οι δυνατοί άνεμοι και οι βροχές θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Αναλυτικά, ο καιρός της Δευτέρας:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αναμένονται την Δευτέρα σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο, Θράκη και νησιά του βόρειου Αιγαίου. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 με 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Πηγή: star.gr