Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι Έλληνες αφήνουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία!!!

Στην Ελλάδα του 2011 όλο και πιο πολλοί Έλληνες αφήνουν τα παιδιά τους στα ορφανοτροφεία της χώρας, διότι δεν μποροπύν να τα ζήσουν. Η τραγική οικονομική τους κατάσταση, τους αναγκάζει να αποχωρίζονται τα βλαστάρια τους. Η κατάσταση πραγματικά σοκάρει.
Τον τελευταίο καιρό αυξήθηκαν οι γονείς που καταφεύγουν στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθήνας για να τους βοηθήσει να βρουν στέγη και φαγητό στα παιδιά τους, εφόσον οι ίδιοι δεν μπορούν να τα θρέψουν...

Οι περισσότεροι που φθάνουν στο σημείο να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και ζητούν από τον εισαγγελέα να κρατήσουν τα παιδιά τους εκεί, αλλά να μη τα δώσουν για υιοθεσία και μόλις ορθοποδήσουν να τα πάρουν πίσω!
Κάθε φορά που καταλήγει ένας τόσο απελπισμένος άνθρωπος με το ίδιο αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων, αναφέρει δημοσίευμα στο "Έθνος", ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου από τους εισαγγελείς πάντα με τον ίδιο στόχο: Να βοηθήσουν τους γονείς για να μην αποχωριστούν τα παιδιά τους.
Η ανθρωπιστική κρίση σαρώνει τις κοινωνικές δομές και τα εφιαλτικά αποτελέσματα αποτυπώνονται στα παιδικά χωριά SOS, όπου απευθύνονται εκατοντάδες οικογένειες για να σώσουν τα μικρά τους. Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 η αύξηση των περιπτώσεων αυτών αυξήθηκε σε 65% σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή.
Για το ψυχολογικό αντίκτυπο της όλης κατάστασης, τόσο των απελπισμένων γονέων όσο και εκείνη των παιδιών, ούτε λόγος.... Οι πολιτικοί από την άλλη, το μόνο που νοιάζονται είναι αν θα πάρουμε την 6η δόση και αν θα πέσουν οι υπογραφές. Απλά...τραγικό!!!