Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Τί να μαγειρέψω αύριο;

Τί να μαγειρέψω αύριο; Να μια καλή πρόταση...
Σουφλέ σπανάκι
Τι χρειαζόμαστε:
Μισό κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα θριματισμένη
150 γρ. ζαμπόν σε κύβους
Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο φέτες
λίγο βούτυρο
τυρί κίτρινο τριμμένο
2 αυγά
3/4 του φλυτζανιού γάλα
αλάτι, πιπέρι



Πως το κάνουμε:
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι αφού ρίξουμε το ανάλογο πιπέρι και λίγο αλάτι γιατί θα προσθέσουμε και τη φέτα.
Δεν αφήνουμε το σπανάκι να παραψηθεί.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φέτα, το ζαμπόν και ανακατεύουμε.
Σε σκεύος για σουφλέ τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού αφού τις αλείψουμε με λίγο βούτυρο και από τις δύο μεριές.
Βάζουμε μια στρώση σπανάκι και πάλι μια στρώση ψωμί και μια στρώση σπανάκι.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί σε όλη την επιφάνεια.
Χτυπάμε τα 2 αυγά με 3/4 του φλυτζανιού γάλα και το περιχύνουμε.
Αφήνουμε να μείνει 10 λεπτά και το βάζουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει το τυρί.